Poskupljuje gorivo u FBiH

Bez autora
Apr 08 2010

Distributeri naftnih derivata u Federaciji BiH u narednim danima povećat će cijene goriva na benzinskim pumpama. Prema novim cjenovnicima koji su dostavljeni Federalnom ministarstvu trgovine, dizel euro 5 i BMB 98 poskupjet će za tri, a dizel euro 4 i BMB 95 za četiri feninga. Poskupljenje goriva u FBiH uzrokovano je povećanjem rafinerijskih cijena derivata od kojih distributeri nabavljaju gorivo, poskupljenjem barela (159 litara) nafte na svjetskim tržištima, te višim cijenama goriva u svim zemljama okruženja. Naftaši kažu da je u posljednjih mjesec i po došlo do povećanja cijena kako na svjetskom tržištu sirove nafte, tako i u rafinerijskih, a prognoze su da će taj trend biti nastavljen.

Poskupljuje gorivo u FBiH

Distributeri naftnih derivata u Federaciji BiH u narednim danima povećat će cijene goriva na benzinskim pumpama, rečeno je "Dnevnom avazu" u Udruženju prometnika naftnih derivata FBiH.

Prema novim cjenovnicima koji su dostavljeni Federalnom ministarstvu trgovine, dizel euro 5 i BMB 98 poskupjet će za tri, a dizel euro 4 i BMB 95 za četiri feninga. 

- Poskupljenje goriva u FBiH uzrokovano je povećanjem rafinerijskih cijena derivata od kojih distributeri nabavljaju gorivo, poskupljenjem barela (159 litara) nafte na svjetskim tržištima, te višim cijenama goriva u svim zemljama okruženja - rekla nam je Amela Kečo, sekretar Udruženja prometnika naftnih derivata FBiH.

Naftaši kažu da je u posljednjih mjesec i po došlo do povećanja cijena kako na svjetskom tržištu sirove nafte, tako i u rafinerijskih, a prognoze su da će taj trend biti nastavljen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik